Dating aplikacije

Postoje dva glavna razloga zbog kojih se ljudi odluče isprobati online dejtanje. Prvi je iskusiti slobodna i neobavezna seksualna iskustva s novim ljudima, a drugi je pronaći odgovarajućeg partnera prema jasno određenim kreterijima. Znači prvi je naš korak odlučiti kojoj kategoriji pripadamo i krenuti dalje s time na umu. Neovisno o tome kojoj kategoriji pripadate, u ovom ćete vodiču pronaći savjete kako maksimalno iskoristiti mogućnosti svake od ponuđenih opcija kako biste što manje vremena potratili na ono što ne želite iz tog iskustva.

Svaka od aplikacija koje ovdje predstavljamo na određenom je glasu, odnosno koristi se za određenu vrstu upoznavanja koja je poznata samo iskusnim korisnicima.

TINDER

Ova aplikacija nudi korisnicima brzo “matchanje” prema hobijima/interesima, dobi, spolu i geolokaciji. Funkcionira po principu swipe-anja lijevo za ne (ne sviđa mi se), desno za da (sviđa mi se) ili gore za apsolutno da (super mi se sviđa). Svaka osoba koja se prijavi prvo otvara profil pod vlastitim ili izmišljenim imenom. Aplikacija tada nudi mogućnost stavljanja profilne fotografije koja može biti prava fotografija vlasnika profila ili fotografija po izboru, a izbora je mnogo. Nakon tog koraka bira se 3-5 hobija koji će vam pisati pod vašim profilom i to će biti jedan od četiri glavna kriterija prema kojem vas aplikacija spaja s potecijalnim partnerima.

Osim hobija odnosno aktivnosti u kojima uživate, birate i da li želite da vas aplikacija spaja sa muškarcima ili ženama, raspon dobi potencijalnih partnera te kilometarski radijus od vase lokacije. Algoritam će učiniti ostalo te će vam se na zaslonu prikazati profili osoba koje odgovaraju vašim kriterijima.

Ovdje nastupa swipe-anje lijevo ukoliko vam se profil osobe ne sviđa ili desno ukoliko vam se sviđa, a ukoliko vam se netko jako svidi prstom potegnete prema gore.

S obzirom da algoritam aplikacije djeluje tako da potencijalne partnere spaja prema interesima (i ostalim spomenutim kriterijima) osobe čije profile vi vidite su i osobe kojima je vidljiv vaš profil. Komunikacija među vama može započeti jedino ako ste oboje swipe-ali desno, odnosno pokazali da vam se međusobni profili sviđaju. U tom slučaju biti ćete obaviješteni u porukama da imati novi “match”. Tada birate hoćete li se vi javiti toj osobi ili čekati da se ona javi vama. I avantuara počinje…

Ukoliko želite biti sigurni da je profil osobe s kojom ste spojeni profil stvarne fizičke osobe, tražite ikonu u obliku plave kvačice koja znači da je profil verificiran putem Tinderovog software-a. A s obzirom da nudi opciju videopoziva, autentičnost možete provjeriti sami i na taj način.

Uostalom možete se i sami uvjeriti kako Tinder funkcionira na sljedećem linku.

Badoo

Pri kreiranju profila, Badoo nudi više opcija koje možete izabrati kako biste se predstavili detaljnije, bilo da su to religiozni stavovi ili jeste li pušač, ili ono što je vrlo važno većini koliko ste visoki.

Također moguće je izabrati koju vrstu odnosa tražite: neobavezno viđanje, ozbiljna veza ili chat-anja. Komunikacija je moguća s bilo kojom osobom čiji vam se profil svidi (čak i ako se niste “match-ali”) što je pomoglo da Badoo postane mjesto na kojem je moguće slobodnije izraziti svoje seksualne preference i pronaći nekoga tko je raspoložen za eksperimentiranje, bez posjećivanje puno izraženijih “fetish” stranica i aplikacija. Nudi opciju slanja slika, za raziku od Tindera, koji tu opciju nema, no treba imati na umu da se poslane fotografije ne mogu izbrisati. Također, za razliku od Tindera koji vas obavijesti u slučaju da je osoba koju ste “like-ali” također “like-ala” vas, Badoo vas obavijesti i u slučaju gdje je netko samo posjetio vaš profil.

Kao što ste možda mogli i sami naslutiti, Badoo je aplikacija koja je na glasu kao mjesto isključivo posvećeno pronalasku jednokratkih ili neobaveznih seksualnih druženja, što ne znači da se i iz takvih viđanja ne može dogoditi da se razvije i nešto više.

Ipak, ova je aplikacija za vas ako je ono što primarno tražite slobodno i neobavezno viđanje s drugima.

Preporučeni članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *